Κατηγορίες

Παπαρδέλες με φρέσκες αγκινάρες, κουκιά και προσούτο

Παπαρδέλες με φρέσκες αγκινάρες, κουκιά και προσούτο

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. παπαρδέλες
6 μεσαίες φρέσκες αγκινάρες
200 γρ. κουκιά φρέσκα ή κατεψυγμένα
4 φέτες προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι
4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και στύβουμε το λεμόνι μέσα σε αυτό. Το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις μεταφέρουμε αμέσως στο νερό με το λεμόνι. Κόβουμε μία αγκινάρα κατά μήκος, τη ψήνουμε στο γκριλ και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. Ανακατεύουμε να συνδυαστούν, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα, καλύπτουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά, ώσπου οι αγκινάρες και τα κουκιά να γίνουν τρυφερά και να ψηθούν.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το προσούτο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.cocodemama.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;