Κατηγορίες

Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με φέτα) με σάλτσα ντομάτας

Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με φέτα) με σάλτσα ντομάτας
Τα χειροποίητα ζυμαρικά μας προσφέρουν την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης αλλά και τη χαρά της δημιουργίας. Σας δίνουμε μια συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας ραβιόλια. Γεμίστε τα με τυρί φέτα, συνοδεύστε τα με μια απλή και νόστιμη σάλτσα ντομάτας και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Υλικά

(για 3-4 άτομα)
 
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
χλιαρό νερό
αλάτι & πιπέρι


 
Για τη γέμιση
1 αυγό
600 γρ. φέτα, τριμμένη
 
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
λίγο τριμμένο τυρί ρεγκάτο
μερικά φύλλα βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε στο κέντρο του μια λακούβα και εκεί μέσα ρίχνουμε τα 3 αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λιγότερο από μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι το ζυμάρι να γίνει σφιχτό, να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
2. Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο κόβουμε τη ζύμη σε 5-6 κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Τα φύλλα αυτά τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια πλευράς περίπου 4 εκατοστών.
3. Σε ένα πιάτο σπάμε το ένα αυγό, ρίχνουμε μέσα τη φέτα που έχουμε τρίψει με τα δάκτυλα και ανακατεύουμε.
4. Χτυπάμε το τελευταίο αυγό που μας έμεινε και με ένα πινέλο περνάμε με αυτό τα κομματάκια της ζύμης, τα οποία στη συνεχεία γεμίζουμε με την τριμμένη φέτα. Τα κλείνουμε και κολλάμε τις άκρες τους πιέζοντάς τες με ένα πιρούνι βρεγμένο με λίγο νερό.
Βράζουμε τα ραβιόλια σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 8 περίπου λεπτά.
5. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ντομάτα, ελάχιστο νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
6. Σουρώνουμε τα ραβιόλια και τα σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και λίγο τριμμένο τυρί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;