Κατηγορίες

Ραγού γαλοπούλας

Ραγού γαλοπούλας
Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. κιμά γαλοπούλας
400 γρ. ντομάτες τύπου Ρόμα
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
2 μεσαία κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 φλιτζάνι καλό κόκκινο κρασί
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
ελαιόλαδο, κατά βούληση
πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το μαραθόσπορο.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζουμε τον κιμά και κατόπιν προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
3. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, δίνουμε μια βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
5. Το αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2,5 με 3 ώρες, ανακατεύοντας συχνά.
Σερβίρουμε με ριγκατόνι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;