Κατηγορίες

Σπαγγέτι με αχιβάδες (alle vongole)

Σπαγγέτι με αχιβάδες (alle vongole)
Η απόλυτη συνταγή ζυμαρικών με όστρακα. Το σημαντικότερο σε αυτό το πιάτο είναι φυσικά οι αχιβάδες, τα vongole (βόνγκολε), τα οποία πρέπει να είναι φρέσκα. Όσα για τα υπόλοιπα υλικά, σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό σπαγγέτι
500 γρ. μικρές αχιβάδες (βόνγκολε) ή κυδώνια, φρέσκα και καλά καθαρισμένα
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. νιφάδες τσίλι ή 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη 
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα και δυνατή φωτιά βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι (όταν αρχίσει να βράζει) και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει. Πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις αχιβάδες, τις νιφάδες τσίλι και το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν.
3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, ένα λεπτό νωρίτερα απ' ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις αχιβάδες. Ανακατεύουμε για λίγο, να πάρουν τη σάλτσα.
5. Αφαιρούμε και πετάμε όσες αχιβάδες δεν άνοιξαν. Προσθέτουμε τον μαϊντανό που έχουμε χοντροκόψει και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.




Σχόλια

Guest
Guest - 18/07/2020 00:34Απάντηση
left πάντα τετοια ευχαριστήθηκαμε, ευχαριστούμε

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;