Κατηγορίες

Αυθεντική Ναπολιτάνα -

Αυθεντική Ναπολιτάνα -
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα, Τετάρτη φτιάχνουμε αγαπημένη, ζουμερή ναπολιτάνα.


Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες σε κύβους
100 γρ. παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε την πιπεριά στα δύο κατά μήκος και βγάζουμε τα σπόρια και το κοτσάνι. Διαλέγουμε τα φύλλα από τον βασιλικό, τα αφήνουμε στην άκρη και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του.
2. Βράζουμε το σπαγγέτι σε βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
3. Στο ενδιάμεσο, βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και τα κοτσάνια του βασιλικού και ανακατεύουμε. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα βασιλικού και τη ντομάτα. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα αδειάζουμε στο σκεύος που ετοιμάζουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
5. Τα χωρίζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

*Τα παρακάτω μπορούν να προστεθούν στη σάλτσα ντομάτας όταν είναι έτοιμη- απλά τα ανακατεύουμε καλά μέσα στη σάλτσα για να ζεσταθούν:

Μια κονσέρβα τόνο στραγγισμένο, μερικές μαύρες ελιές και χυμός μισού λεμονιού.

Μερικές μαγειρεμένες γαρίδες και μια χούφτα ψιλοκομμένη ρόκα μαζί με το χυμό μισού λεμονιού.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;