Κατηγορίες

Φουσίλι με ραγού από μοσχαρίσιο κιμά, πανσέτα και ζαμπόν

10/09/2018 17:00, 0 σχόλια

Φουσίλι με ραγού από μοσχαρίσιο κιμά, πανσέτα και ζαμπόν
Πλούσια και υπερνόστιμη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, πανσέτα και ζαμπόν, ανακατεμένη με καλομαγειρεμένα ζυμαρικά. Ζεστό, comfort φαγάκι για ένα βράδυ οικογενειακό ή με μια φιλική παρέα.

Υλικά

(για 8 μερίδες)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. ζαμπόν ψητό ή καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
700 γρ. ζυμαρικά φουσίλι
1/4 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού ντοματοπολτός
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο τυρί πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την πανσέτα και τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα και σπάζοντας το κρέας σε κομματάκια, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το γάλα, το κρασί και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
3. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο πεκορίνο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;