Κατηγορίες

Τορτελίνια με ζαμπόν, αρακά και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

Τορτελίνια με ζαμπόν, αρακά και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
Υλικά 
(για 4 άτομα)

2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
800 γρ. ντομάτες κονσέρβας σε κομματάκια
1 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πακέτο (500 γρ.) τορτελίνια με γέμιση τυρί (ή κρέατος) 
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια (εναλλακτικά, 100 γρ. προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες)
3/4 φλιτζανιού αρακάς, αποψυγμένος 

Εκτέλεση 
1.  Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να αρχίσει να μαλακώνει (περίπου 3 λεπτά). Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα. 
2.  Στο ενδιάμεσο, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τον αρακά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, για 2 λεπτά περίπου. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;