Κατηγορίες

Αυθεντική καρμπονάρα

Αυθεντική καρμπονάρα
Ποιος δεν λατρεύει την καρμπονάρα; Αυτή είναι η αυθεντική ιταλική συνταγή!

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό σπαγγέτι
150 γρ. πανσέτα
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
9 μεγάλα αυγά (6 ολόκληρα και 3 χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι)
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Pecorino Romano (και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano (και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
2. Κόβουμε την πανσέτα σε κομματάκια των 2-3 εκ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος της.
3. Σπάμε τα 6 αυγά μέσα σε ένα βαθύ μπολ. Χωρίζουμε τα ασπράδια των υπολοίπων 3 αυγών και τα ρίχνουμε στο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη τους 3 κρόκους μέσα στα τσόφλια.
4. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε μια κουταλιά μακαρονόζουμο στο τηγάνι με την πανσέτα και ανακατεύουμε.
6. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα των χτυπημένων αυγών και την ανακατεύουμε στο τηγάνι με την πανσέτα και το μακαρονόζουμο. Ανακατεύουμε γρήγορα για λίγο και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα χτυπημένων αυγών. Ανακατεύουμε ξανά γρήγορα-γρήγορα, για 30 περίπου δευτερόλεπτα, για δέσουν τα δύο μείγματα μεταξύ τους. 
7. Μόλις τα μακαρόνια μας γίνουν al dente, τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το Parmigiano Reggianο, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά προσθέτοντας άλλη μια κουτάλα μακαρονόζουμο.
8. Ρίχνουμε απαλά στα μακαρόνια τους 3 κρόκους που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Προσθέτουμε περισσότερο τριμμένο τυρί και πιπέρι. Λίγο πριν τα σερβίρουμε, ανακατεύουμε τους κρόκους μέσα στα μακαρόνια. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο Parmigiano Reggiano και πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;