Κατηγορίες

Σπαγγέτι Cacio e Pepe

Σπαγγέτι Cacio e Pepe
Το τυρί Pecorino Romano και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό το παραδοσιακό ρωμαϊκό πιάτο ζυμαρικών. Απλό αλλά και πλούσιο σε γεύση.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

½ κιλό σπαγγέτι
1/4 φλιτζανιού συν 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ράβδος βούτυρο
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Cacio di Roma
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ρομάνο, συν έξτρα για το σερβίρισμα
2 κ.σ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό (2 κουταλιές της σούπας αλάτι).
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Σβήνουμε το μάτι.
3. Περίπου ένα λεπτό πριν τα μακαρόνια μας γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου), επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά. Παίρνουμε 2 κουτάλες νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το λάδι και το βούτυρο και σιγοβράζουμε. Έπειτα, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από τα τυριά και τα αφήνουμε να λιώσουν στο βούτυρο.
4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μερικά φλιτζάνια από το νερό τους, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε  το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κατόπιν προσθέτουμε 2 ακόμα κουτάλες από το νερό τους.
5.  Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, σβήνουμε το μάτι, τα αφήνουμε να λιώσουν πάνω στα ζυμαρικά και μετά ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;