Κατηγορίες

Ανοιξιάτικο σπαγγέτι με πέστο βοτάνων και σπαράγγια

Ανοιξιάτικο σπαγγέτι με πέστο βοτάνων και σπαράγγια
Αυτό το πέστο μεσογειακών βοτάνων και καρυδιών κάνει τα πάντα καλύτερα. Συνδυάστε τα σπαράγγια και τα μακαρόνια για μια εκλεπτισμένη ευγένεια και ένα γρήγορο γεύμα.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. μακαρόνια
8 σπαράγγια
3 καρύδια
1 ματσάκι βασιλικό
5 φύλλα μέντας
3 κλωνάρια μαντζουράνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το βασιλικό, τα φύλλα μέντας και τη μαντζουράνα με τα καρύδια, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλάτι, μέχρι να έχετε μία ωραία σάλτσα πέστο.
2. Καθαρίστε τα σπαράγγια και βράστε τα για 6 λεπτά. Στραγγίξτε και κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
3. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό. Στραγγίστε και περιχύστε με το πέστο και τα σπαράγγια. Ραντίστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;