Κατηγορίες

Φρέσκιες ταλιατέλες με μπέικον και μανιτάρια

Φρέσκιες ταλιατέλες με μπέικον και μανιτάρια
Απίστευτα νόστιμες ταλιατέλες, πολύ εύκολες στην παρασκευή, για να έχετε τα δικά σας φρέσκα ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά, από τα πιο αγνά υλικά. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
200 γρ. διάφορα μανιτάρια (κανθαρέλλα, πορτσίνι, κουμπιά)
1 καρότο
1 κρεμμύδι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κλαράκια σέλινο
100 γρ. μπέικον σε φέτες
3 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλεύρι με τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να έχετε μία ζύμη. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. 
2. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο και κόψτε σε μακρόστενες λωρίδες.
3. Σε μια κατσαρόλα βάλτε να νερό να βράζει, μαζί με αλάτι και μαγειρέψτε λίγα λεπτά τα φρέσκα ζυμαρικά, όσο να είναι αλ ντεντε.
4. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και σοτάρετε σε υψηλή φωτιά. 
5. Όταν τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, στραγγίξτε και προσθέστε τα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεριά και σερβίρετε.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;