Κατηγορίες

Vegeterian Ζυμαρικά με Αυγά και Μανιτάρια

Vegeterian Ζυμαρικά με Αυγά και Μανιτάρια

Από όλα τα πιάτα με κρέας που μου λείπουν, δεν είναι η πανσέτα ή το ραγού, αλλά σπαγγέτι καρμπονάρα!!! Σε αυτήν τη vegeterian συνταγή, η αίσθηση του καπνιστού δεν προέρχεται από το μπέικον, αλλά από την καλά τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα που αναμιγνύεται με τους κρόκους των αυγών.Όσο για το τραγανό της υπόθεσης; σοτάρουμε τα μανιτάρια με σκόρδο και νιφάδες τσίλι και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ξεχωριστό !

 

Υλικά

230 γραμμάρια σπαγγέτι

55 γραμμάρια (μια μικρή χούφτα) μανιτάρια, κατά προτίμηση μαύρες τρομπέτες

1 μεγάλο αυγό + 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Αλάτι και πιπέρι

1/2 φλιτζανιού (135 γραμμάρια) καλά τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/4 του κουταλιού του τσαγιού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη και ψιλοκομμένη

1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Αλατίστε γενναιόδωρα, έπειτα μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι του σημείου όπου γίνονται αλ ντέντε (δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες).

2. Παράλληλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τις νιφάδες τσίλι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια, έπειτα σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτούν και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά, 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να ξεροψηθεί και να μυρίσει, για 1 επιπλέον λεπτό. Μετά βάλτε το τηγάνι στην άκρη.

3. Τώρα αναμίξτε το αυγό, τους κρόκους, το τυρί, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού σε ένα μεγάλο μπολ, που μπορεί να χωρέσει πάνω από την κατσαρόλα όπου βράζετε τα ζυμαρικά. Σαν να κάνετε μπεν μαρί.

4. Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, φυλάξτε 1 φλιτζάνι του νερού που έχει βράσει μαζί τους σε ένα ποτήρι. Χρησιμοποιήστε από αυτό, περίπου 3 κουταλιές της σούπας για να μετριάσετε τη γεύση του μείγματος του αυγού, ρίξτε το αργά στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς. Έτσι θα λιώσει το τυρί. Έπειτα, χρησιμοποιήστε τις λαβίδες σας για να μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο μπολ. Τοποθετήστε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα του νερού που βράζει πάλι σαν μπεν μαρί και ανακατέψτε για να καλύψετε τα ζυμαρικά με το μείγμα αυγών και τυριού. Aν το τυρί μείνει λίγο σβολιασμένο μην ανησυχείτε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό από ο ζουμί των μακαρονιών και να ανακατέψετε καλά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το λάδι και ανακατεύετε καλά.

5. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας από πάνω παρμεζάνα. Ρίξτε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν επιθυμείτε επιπλέον νοστιμιά.

 





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;