Κατηγορίες

Νιόκι με ραγού μανιταριών

11/02/2018 19:00, 0 σχόλια

Νιόκι με ραγού μανιταριών
Τα νιόκι μπορούν να δελεάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ειδικά αν είναι και χειροποίητα. Ιδού μια ιδέα για ένα πολύ νόστιμο και ενδιαφέρον πιάτο ζυμαρικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μανιτάρια της αρεσκείας σας.

Υλικά
(για 5-6 μερίδες )
 
500 γρ. νιόκι πατάτας έτοιμα ή σπιτικά
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
650 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (πορτσίνι, πλευρώτους, λευκά), κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ τριμμένο θυμάρι
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
¼ φλιτζανιού ζωμό κότας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τα μισά από τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7 περίπου λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα μισά κρεμμυδάκια, σκόρδο, θυμάρι και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
2. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το υπόλοιπο λάδι και τα υπόλοιπα μανιτάρια, κρεμμύδια, σκόρδο και θυμάρι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως και με τις προηγούμενες μισές ποσότητες των υλικών. 
3. Μεταφέρουμε και το περιεχόμενο του μπολ στο τηγάνι, κάνουμε μια τελευταία γυρισιά και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά ώστε να τα διατηρούμε ζεστά.
4. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα νιόκι μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια,  για 2-3 λεπτά περίπου. Αν δεν χωράει όλα τα νιόκι η κατσαρόλα τα βράζουμε σε δύο δόσεις.
5. Μοιράζουμε τα νιόκι στα πιάτα και επάνω τους προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι. Τοποθετούμε στο τραπέζι και μπολ με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για όποιον επιθυμεί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;