Κατηγορίες

Ζυμαρικά με πέστο ρόκας

09/11/2017 19:00, 0 σχόλια

Ζυμαρικά με πέστο ρόκας
Αν σας αρέσει η γεύση της ρόκας, αυτό το πέστο πρέπει να το δοκιμάσετε! Γρήγορη, έντονη και πιπεράτη, αυτή η σάλτσα θα απογειώσει τη ζεστή μακαρονάδα σας. Φτιάξτε περισσότερη και φυλάξτε την στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσετε και σε άλλα πιάτα ή σνακ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
2 φλιτζάνια φύλλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
2. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να είναι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη ρόκα, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ξανά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σε σταθερή λεπτή ροή το ελαιόλαδο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
4. Αδειάζουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και ανακατεύουμε.
5. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;