Κατηγορίες

Ραβιόλια με βούτυρο και φασκόμηλο

Ραβιόλια με βούτυρο και φασκόμηλο
Λαχταριστά ραβιόλια με σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φρέσκο φασκόμηλο. Μόνο αν δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο, γκουρμέ και συγχρόνως απλό στην εκτέλεσή του πιάτο θα καταλάβετε πόσο ταιριάζουν τα υλικά αυτά μεταξύ τους. Μπορεί να σταθεί τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο ραβιόλια με τυρί (ή με σπανάκι ή με μανιτάρια)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο καλής ποιότητας, σε κύβους
10-12 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Σε ένα μεγάλo τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Το ζεσταίνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσοκαφετί χρώμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και 1/2 κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 2 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό τους και τον χυμό λεμονιού στο βούτυρο με το φασκόμηλο και ανακατεύουμε απαλά.  Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;