Κατηγορίες

Νιόκι φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Νιόκι φούρνου με σάλτσα ντομάτας
Απλό αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό. Τα φίνα και πληθωρικά νιόκι συνδυάζονται απολαυστικά με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και μοτσαρέλα σε ένα χορταστικό πιάτο που σε κάνει να μην θέλεις να αφήσεις το πιρούνι από το χέρι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. νιόκι πατάτας, έτοιμα ή σπιτικά (βλ. συνταγή για φρέσκα νιόκι)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
80 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα και τα νιόκι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό.
2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;