Κατηγορίες

Μπολονέζ με φακές

Μπολονέζ με φακές
Μια διαφορετική "μπολονέζ" με βαθιά, πλούσια γεύση, ιδανική για χορτοφάγους αλλά και για όσους θέλουν μία αποτοξίνωση από το κρέας. Δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

1 1/3 φλιτζανιού φακές ψιλές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κουτιά ψιλοκομμένες ντομάτες
1/3 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 φλιτζάνι νερό
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
2. Ρίχνουμε τον πελτέ και το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το νερό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν βράση.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις φακές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο νερό.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;