Κατηγορίες

«Πίτσα» με σπαγγέτι

03/09/2018 20:00, 0 σχόλια

«Πίτσα» με σπαγγέτι
Αν ψάχνετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και πρωτότυπο για βραδινό, τότε τολμήστε να συνδυάσετε αυτές τις δύο αγαπημένες γεύσεις. Αυτή η "πίτσα" τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λαχανικά εποχής.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι
8 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
120 γρ. σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο
120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε και τα σπαγγέτι και το σαλάμι και ανακατεύουμε καλά.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο) σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σπαγγέτι στο τηγάνι και σκορπίζουμε τη μοτσαρέλα από πάνω. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα σπαγγέτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε τις άκρες της "πίτσας" για να τρέξει το άψητο αυγό από κάτω. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
3. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το γκριλ. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο βάζοντας το τηγάνι κάτω από το γκριλ για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (προσέχουμε να μην καεί).
4. Με μία σπάτουλα, την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα πιάτο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;