Κατηγορίες

Πένες με μπέικον και σαφράν

Πένες με μπέικον και σαφράν
Μια πολύ εύκολη αλλά και ιδιαίτερη συνταγή για ζυμαρικά. Ένα ωραίο πιάτο με λίγα υλικά και γεμάτο γεύση, ιδανικό για ένα γρήγορο βραδινό.

Υλικά
(για 2-3 άτομα)

300 γρ. πένες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης (σαφράν) σε σκόνη
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε.
3. Μόλις οι πένες γίνουν al dente, τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους, το οποίο ρίχνουμε στο τηγάνι.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σαφράν, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από τη σάλτσα.
5. Τις σερβίρουμε ζεστές πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα αν το επιθυμούμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;