Κατηγορίες

Μακαρονάδα με λάδι, σκόρδο και τραγανά ψίχουλα ψωμιού

Μακαρονάδα με λάδι, σκόρδο και τραγανά ψίχουλα ψωμιού
Μια απλούστατη μακαρονάδα, με λίγα, φτηνά και κυρίως διαθέσιμα υλικά. Τα χρυσοψημένα ψίχουλα ψωμιού παίζουν το ρόλο του "τριμμένου τυριού" που θα νοστιμίσει τα μακαρόνια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι (ή σπαγγετίνι ή λιγκουίνι)
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς τις κόρες, περασμένες από το μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα
6 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις νιφάδες πιπεριάς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα για περίπου 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
3. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέτουμε τα ψίχουλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι τα ψίχουλα να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ένα ακόμη λεπτό, μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό και αλατίζουμε κατά βούληση.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέσα το μισό μείγμα από τα ψίχουλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή.
5. Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα καβουρντισμένα ψίχουλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;