Κατηγορίες

Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και τυριά

Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και τυριά
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 


Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. κοχύλια (ζυμαρικά) μεγάλα
½ κιλό σπανάκι τρυφερό κατεψυγμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας
4 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη
300 γρ. τυριά ανάμεικτα (έμενταλ, γκούντα, γραβιέρα), τριμμένα



Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και βράζουμε για 7-8 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
2. Βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά για 3-4 λεπτά λιγότερο χρόνο. Τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Βράζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι, το σουρώνουμε και το στύβουμε πιέζοντάς το με τα χέρια μας. Το ψιλοκόβουμε.
4. Σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι τα κρεμμυδάκια.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το αυγό, τη φέτα, το κασέρι, την πάπρικα, τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κοχύλια.
6. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί. Τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα τα κοχύλια με το άνοιγμα προς τα πάνω και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
7. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;