Κατηγορίες

Λαζάνια σούπα με ρικότα

Λαζάνια σούπα με ρικότα
Δοκιμάζουμε το αγαπημένο φαγητό της μαμάς σε μια διαφορετική εκδοχή. Απλή και πολύ νόστιμη, αυτή η σούπα με λαζάνια, σπανάκι και φρέσκια ρικότα θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

10 φύλλα λαζάνια κυματιστά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 λίτρα ζωμό βοδινού
4 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
150 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια φρέσκο τυρί ρικότα (ή ανθότυρο)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σπάμε τα φύλλα από τα λαζάνια φύλλα σε 5 κομμάτια το καθένα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα ακόμη 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
4. Ρίχνουμε τον ζωμό και τον πουρέ ντομάτας, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
5. Ρίχνουμε τα λαζάνια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει το φαγητό να δένει. 
6. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη τη σούπα για 20 λεπτά.
7. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τη ρικότα με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
8. Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα τυριών.

Photo: Barilla




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;