Κατηγορίες

Τορτελίνια με σάλτσα από σκόρδο και βούτυρο

Τορτελίνια με σάλτσα από σκόρδο και βούτυρο
Λαχταριστά τορτελίνια με σάλτσα βούτυρου και σκόρδου. Για ένα απλό αλλά και πολύ νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυριού
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. βασιλικό ξερό
2-3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζωμό να βράσει. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζωμό με το κορν φλάουρ. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το μείγμα ζωμού και βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα τορτελίνια που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε καλά.
4. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και με μαϊντανό προαιρετικά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;