Κατηγορίες

Φετουτσίνι με σάλτσα γλυκοπατάτας

Φετουτσίνι με σάλτσα γλυκοπατάτας
Νομίζετε ότι οι γλυκοπατάτες γίνονται μόνο ψητές στο φούρνο για να συνοδεύσουν κρέας ή σούπα; Ιδού μια πρωτότυπη και νόστιμη ιδέα για να αξοποιήσετε τη γλυκοπατάτα με διαφορετικό τρόπο φτιάχνοντας μια κρεμώδη σάλτσα για μια ιδιαίτερη και πολύ χορταστική μακαρονάδα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
1 μέτρια γλυκοπατάτα βρασμένη και καθαρισμένη
1 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
¼ κ.γ.  αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2-4 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά  al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν πολτοποιούμε στο μούλτι την γλυκοπατάτα μαζί με ¼ φλιτζανιού γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το πολτοποιημένο σκόρδο στον πουρέ γλυκοπατάτας και ανακατεύουμε.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού γάλα, αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε και τον πουρέ γλυκοπατάτας, την παρμεζάνα και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μείνει μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και (προαιρετικά) το χυμό λεμονιού.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;