Κατηγορίες

Ριζότο με άγρια μανιτάρια

Ριζότο με άγρια μανιτάρια
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι arborio
6-8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
250 γρ. ανάμεικτα φρέσκα άγρια μανιτάρια (όπως τρομπέτες, κανθαρέλες κ.ά.), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα συν μερικές φλούδες για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε στον ζωμό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρύπια κουτάλα και τα ψιλοκόβουμε. Διατηρούμε τον ζωμό ζεστό να σιγοβράσει στην κατσαρόλα.
2. Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα πορτσίνι και τα φρέσκα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, μία κουτάλα κάθε φορά, περιμένοντας να τον απορροφήσει το ρύζι πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Συνεχίζουμε έτσι περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος, πρέπει να είναι χυλωμένο, αλλά οι κόκκοι του ρυζιού να κρατάνε στο δόντι.
4. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φλέικς παρμεζάνας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;