Κατηγορίες

Μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα

11/08/2017 13:00, 0 σχόλια

Μπρουσκέτες με ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα
Σβέλτα και νόστιμα. Ένα σπέσιαλ γεύμα με πολύ χρώμα, άρωμα και γεύση ή ένα ορεκτικό που συνοδεύει θαυμάσια το κρασί μας.

Υλικά
(για 6 μπρουσκέτες)

6 φέτες χωριάτικο ψωμί (μέτριες σε πάχος)
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα δύο κατά μήκος
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες στα δύο κατά μήκος
3 στρογγυλές και λεπτές φέτες μελιτζάνας
3 στρογγυλές και λεπτές φέτες κολοκύθι
6 φέτες μοτσαρέλα
6 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
4 + 2  κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. φύλλα από φρέσκο δενδρολίβανο
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό πυρέξ ρίχνουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κολοκύθι, 4 κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ψήνουμε στο γκριλ για 7-8 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαραίνονται. Το τελευταίο λεπτό απλώνουμε πάνω και τις φέτες ψωμιού.
2. Γυρίζουμε το φούρνο από το γκριλ σε αντίσταση πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς.
3. Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε κάθε φέτα ψωμιού, προσθέτουμε από πάνω από μία φέτα μοτσαρέλα και μοιράζουμε τα λαχανικά και τις ελιές από πάνω με όποιο συνδυασμό επιθυμούμε.
4. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
5. Μοιράζουμε από πάνω τα αρωματικά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;