Κατηγορίες

Ιταλικοί ρυζοκεφτέδες (arancini) με μοτσαρέλα και μυρωδικά

19/03/2018 17:00, 0 σχόλια

Ιταλικοί ρυζοκεφτέδες (arancini) με μοτσαρέλα και μυρωδικά
Σας περίσσεψε ρυζάκι; Μην το πετάξετε βέβαια! Αναμείξτε το με τυριά και μυρωδικά και φτιάξτε πεντανόστιμα και αφράτα ρυζοκεφτεδάκια. Ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία, τα arancini φτιάχνονται με διάφορες γεμίσεις και μπορούν να φαγωθούν ως σνακ, ως ορεκτικό ή και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

250 γρ. ριζότο μαγειρεμένο (ή ρύζι βραστό)
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρούς κύβους
150 γρ. παρμεζάνα
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. δυόσμο
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 λεμόνι κομμένο στα οχτώ για γαρνίρισμα



Εκτέλεση
1. Το ριζότο που έχουμε ετοιμάσει το αφήνουμε για 4-5 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να στεγνώσει και να μπορεί να πλάθεται.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το θυμάρι, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, τον δυόσμο και με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Στο κάθε μπαλάκι κάνουμε με το δάχτυλό μας μια τρύπα, βάζουμε μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα και τα κλείνουμε ξανά.
3. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περνάμε τα μπαλάκια από τα χτυπημένα αυγά και στη συνεχεία από τη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
4. Γαρνίρουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;