Κατηγορίες

Ψητά σάντουιτς καπρέζε

Ψητά σάντουιτς καπρέζε

Υλικά

(για 12-14 μικρά σάντουιτς)

1 φρέσκια μπαγκέτα
200-300 γρ. μοτσαρέλα σε μπάλα
4-5 μικρές ντομάτες
24-28 φύλλα φρέσκου βασιλικού
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
αλατοπίπερο



Εκτέλεση
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και τις ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα βασιλικού.
2. Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού και βάζουμε από μια στρώση μοτσαρέλα σε κάθε φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε εναλλάσσοντας φέτες ντομάτες και φύλλα βασιλικού. Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα βουτυρώνουμε εξωτερικά.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα σάντουιτς, γυρίζοντάς τα μία φορά, για περίπου 3 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και το ψωμί να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: iamafoodblog.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;