Κατηγορίες

Σούπα μινεστρόνε

Σούπα μινεστρόνε
Νόστιμη και χορταστική, η παραδοσιακή σούπα λαχανικών της ιταλικής υπαίθρου είναι ιδανική όχι μόνο ως ορεκτικό αλλά και ως ελαφρύ βραδινό γεύμα, και μπορεί να φτιαχτεί με οποιονδήποτε συνδυασμό λαχανικών θέλετε.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 με 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος (κατά προτίμηση σπιτικό)
λαχανικά εποχής της αρεσκείας σας (όπως κολοκυθάκια, αγκινάρες, λάχανο, φρέσκα φασολάκια και φρέσκο αρακά), χοντροκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 μικρή πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 κονσέρβα φασόλια (άσπρα ή μαυρομάτικα), στραγγισμένα
1/2 κονσέρβα ολόκληρες, αποφλοιωμένες ντομάτες
50 γρ. ζυμαρικά μικρόσχημα (όπως κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι)
μια χούφτα μαϊντανό, κοτσάνια και φύλλα, ψιλοκομμένο
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
ψημένες φέτες ψωμί για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο




Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο σε ήπια φωτιά. Προσθέτουμε τα κοτσάνια μαϊντανού, τα φύλλα δάφνης, το σέλερι και το καρότο. Όταν το κρεμμύδι αρχίζει να γίνεται διάφανο, προσθέτουμε τα άλλα εποχιακά λαχανικά, τα φασόλια, τη ντομάτα και τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τον ζωμό (να καλύψει τα λαχανικά), φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2. Σερβίρουμε τη μινεστρόνε με μια φέτα ψημένο ψωμί στο πλάι ή στο κάτω μέρος του μπολ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή.

Αν θέλουμε ένα πιο ελαφρύ πιάτο, αφαιρούμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια. Για κάτι πιο χορταστικό και με έντονη γεύση, χρησιμοποιούμε ζωμό κρέατος σαν βάση, ενώ μπορούμε να προσθέτουμε και 50 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη στην αρχή του μαγειρέματος μαζί με το κρεμμύδι.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;