Κατηγορίες

Μπρουσκέτα με ψητή ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό

Υλικά
(για 8 μπρουσκέτες)

8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 
300 γρ. ντοματίνια 
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 
8 μικρά φύλλα βασιλικού 
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε και σπάμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ή σε μια λαμαρίνα, μαζί με το σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, να συνδυαστούν. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να "σκάνε" και το σκόρδο να μαλακώσει. 
2. Στο ενδιάμεσο, τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και αλείφουμε και τις 2 πλευρές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.). 
3. Μόλις οι ντομάτες είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο, βάζουμε το ταψί με τις φέτες ψωμιού και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να σχηματίσουν κρούστα.
4. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα φύλλα βασιλικού με τις ντομάτες και το σκόρδο και βάζουμε μια-δυο κουταλιές ντομάτα-βασιλικό-σκόρδο σε κάθε φέτα. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;