Κατηγορίες

Φρέσκια σπιτική ρικότα

Φρέσκια σπιτική ρικότα
Υλικά
(για 1 φλιτζάνι/ 250 γρ. τυρί) 

2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. αλάτι 
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή λευκό ξίδι



Εκτέλεση  
1. Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το γάλα φουσκώσει (ή φτάσει στους 80 βαθμούς, αν έχουμε θερμόμετρο), αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. 
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι από λινό ύφασμα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε σουρωτήρι, με μπολ από κάτω να μαζεύει τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει για τουλάχιστον 20 λεπτά έως και 12 ώρες. 
3. Διατηρείται σκεπασμένο αεροστεγώς στο ψυγείο έως και 3 μέρες. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;