Κατηγορίες

Κροστίνι με ρικότα, μέλι και ξύσμα λεμονιού

Κροστίνι με ρικότα, μέλι και ξύσμα λεμονιού
Μαλακό τυρί ρικότα σ' έναν απολαυστικό συνδυασμό, με λεμόνι και μέλι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Ένα φίνο και ελαφρύ ορεκτικό που φτιάχνεται πολύ εύκολα και έχει υπέροχη γεύση. Ιδανικό για καλωσόρισμα σε τραπέζια, αλλά και σαν υγιεινό σνακ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά
(για 8-10 μερίδες)

1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί (ή 1 μπαγκέτα), κομμένη διαγώνια σε φέτες πάχους 2 εκ. 
2 φλιτζάνια καλής ποιότητας ρικότα από πλήρες γάλα
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση 
2 λεμόνια (το ξύσμα τους) 
λίγο καλό ελαιόλαδο 
λίγο μέλι
χοντρό αλάτι 

Εκτέλεση 
1. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ και από τις δύο πλευρές στο βαθμό της αρεσκείας μας. Τρίβουμε ελαφρά τη μία ψημένη πλευρά κάθε φέτας με την εσωτερική, κομμένη πλευρά του σκόρδου. 
2. Απλώνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη ρικότα σε κάθε φέτα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Περιχύνουμε λίγο μέλι πάνω από κάθε φέτα, προσθέτουμε μια καλή ποσότητα από ξύσμα λεμονιού στην κορυφή και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;