Κατηγορίες

Πολέντα με μελιτζάνα, κρεμμύδι και ντομάτες

Πολέντα με μελιτζάνα, κρεμμύδι και ντομάτες
Η πολέντα (αλεύρι καλαμποκιού) είναι μια ιδιαίτερα νόστιμη και θρεπτική τροφή που αποτελεί μια πρώτης τάξεως βάση για πειραματισμούς. Το παρακάτω πιάτο είναι ιδανικό για ορεκτικό, σνακ ή-με μια σαλάτα- ελαφρύ, κυρίως γεύμα.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 1/2 φλιτζάνια νερό
1 1/3 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο χοντρό
6 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα κρεμμύδι-σκόρδο, τη φρέσκια και την κονκασέ ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 κ.γ. αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για περίπου 10 λεπτά, και προσθέτουμε το πιπέρι.
3. Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το υπόλοιπο αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα, περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά πάνω από τη ζεστή πολέντα και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;