Κατηγορίες

Ριζότο με φρέσκες αγκινάρες

Ριζότο με φρέσκες αγκινάρες
Λαχταριστό ριζότο με φρέσκιες αγκινάρες. Ένα πολύ νόστιμο και ευπαρουσίαστο φαγάκι για το τραπέζι της άνοιξης.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ρύζι αρμπόριο
2 φρέσκιες αγκινάρες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
200 ml λευκό ξηρό κρασί                           
2 κ.σ. ελαιόλαδο                 
600 ml ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες: αφαιρούμε όλα τα εξωτερικά, σκληρά φύλλα και σκάβουμε την καρδιά με ένα κουταλάκι του γλυκού για να βγάλουμε το χνούδι. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα. Σε ένα μπολ βάζουμε κρύο νερό και το χυμό ενός λεμονιού και τις τοποθετούμε μέσα. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
2. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό με το λεμόνι και τις σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το ακοόλ. Προσθέτουμε και τη μαραθόριζα.
4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον άνηθο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το ριζότο και το ρύζι να έχει μαγειρευτεί al dente.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;