Κατηγορίες

Κροστίνι με ψητό παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και μέλι

Κροστίνι με ψητό παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και μέλι
Crostini ή αλλιώς μικρές φέτες ψημένου ψωμιού με διάφορα toppings. Ένα ιταλικό ορεκτικό που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους όταν έχουμε καλεσμένους. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζουμε παντζάρι, κατσικίσιο τυρί, ρόκα και μέλι που δίνουν ένα φρέσκο, υγιεινό και πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Ανοίξτε κι ένα καλό μπουκάλι κρασί και απολαύστε τα!

Υλικά
(για 8-10 μερίδες)

1 μπαγκέτα ή φρατζόλα ψωμί, κομμένο σε φέτες
4 μεσαίου μεγέθους παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. κατσικίσιο τυρί    
3 κ.σ. γάλα
2 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα ρόκας
μέλι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα παντζάρια με το ελαιόλαδο.
3. Απλώνουμε σε μια στρώση τα παντζάρια στο ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι έτοιμα). Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Τις βγάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
5. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το γάλα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
6. Φτιάχνουμε τα κροστίνι αλείφοντας λίγο από το μείγμα κατσικίσιου τυριού σε κάθε φέτα ψωμιού και προσθέτουμε από πάνω τη ρόκα και το παντζάρι. Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;