Κατηγορίες

Ριζότο με μυρωδικά

Ριζότο με μυρωδικά
Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/2 φλιτζάνια ρύζι arborio
1 ξερό κρεμμύδι
4 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη (και λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα)
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
8 σχοινόπρασα
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ξεπλένουμε τα μυρωδικά, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε.
2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό από το κατσαρολάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πιει το υγρό προσθέτουμε ξανά νερό από το κατσαρολάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 20-25 λεπτά. Το ριζότο μας είναι έτοιμο όταν είναι κρεμώδες αλλά το ρύζι είναι ακόμη λίγο σκληρό στο κέντρο του.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλάτι αν επιθυμούμε. 
5. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;