Κατηγορίες

Ριζότο με μήλο, καρύδια και γκοργκοντζόλα

25/09/2018 18:00, 0 σχόλια

Ριζότο με μήλο, καρύδια και γκοργκοντζόλα
Τρία ιδιαίτερα υλικά δένουν υπέροχα σε ένα ζουμερό και ελαφρύ φθινοπωρινό ριζότο με φρουτοτυρένια γεύση. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την γκοργκοντζόλα με οποιοδήποτε μπλε τυρί σας αρέσει.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/3 φλιτζανιού ρύζι Arborio
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο μήλο ή 2 μικρά, κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι γκοργκοντζόλα (ή μπλε τυρί της αρεσκείας μας)
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
6 καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
2. Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα με το μήλο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σταδιακά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Περιμένουμε να απορροφηθεί κάθε φορά πριν προσθέτουμε την επόμενη δόση. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να κρατάει ελαφρώς στο δόντι
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το τυρί, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;