Κατηγορίες

Φριτάτα με σπαγγέτι, μανιτάρια και κολοκύθι

Φριτάτα με σπαγγέτι, μανιτάρια και κολοκύθι
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα Τετάρτη επιλέγουμε γεύμα χωρίς κρέας με την προσθήκη λίγων ζυμαρικών, που ίσως έμειναν από χθες.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1/3 πακέτο σπαγγέτι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
8 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κολοκύθι, κομμένο σε φέτες
220 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
¼ φλιτζανιού μαϊντανό
6 φύλλα βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας- για ένα λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο. Τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε μέσα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει και στο φούρνο) σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τους δίνουμε ένα γύρισμα για 1 λεπτό.
4. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει η φριτάτα και να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
5. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ.
6. Μόλις είναι έτοιμη η φριτάτα μας, βγάζουμε προσεκτικά το τηγάνι από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα σε κάθε κομμάτι και σερβίρουμε.

Photo: Barilla




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;