Κατηγορίες

Σαλάτα ζυμαρικών καπρέζε με ντρέσινγκ σκόρδου

04/04/2018 12:00, 0 σχόλια

Σαλάτα ζυμαρικών καπρέζε με ντρέσινγκ σκόρδου
Ζυμαρικά, ζουμερά ντοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικός σε ένα πάντρεμα ιδιαίτερο με μια βινεγκρέτ από ψητό σκόρδο και μπαλσάμικο. Ένα πολύ γευστικό πιάτο που άνετα παίζει τον ρόλο ενός μεσημεριανού γεύματος.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. φαρφάλες (ή άλλο μικρό ζυμαρικό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι βασιλικός, ψιλοκομμένος

Για τη βινεγκρέτ
1 κεφάλι σκόρδο
3 κ.σ. λευκό ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. Worcestershire σος
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Για τη βινεγκρέτ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το κεφάλι σκόρδου στο πάνω μέρος του. Τοποθετούμε το κεφάλι σκόρδου σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ραντίζουμε με 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του και να μαλακώσουν οι σκελίδες. Βγάζουμε το σκόρδο από το φούρνο, ξετυλίγουμε και πιέζουμε το σκόρδο ώστε βγουν οι σκελίδες που έχουν ψηθεί.
2. Βάζουμε στο μούλτι τις ψημένες σκελίδες σκόρδου, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα Dijon, το μέλι, τη Worcestershire σος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φαρφάλες μέχρι να είναι al dente. Τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέτουμε στο μπολ τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια και το βασιλικό. Περιχύνουμε με το ντρέσιγνκ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις πριν τη σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;