Κατηγορίες

Κοτόπουλο φούρνου σε σάλτσα πουτανέσκα

Κοτόπουλο φούρνου σε σάλτσα πουτανέσκα
Δώστε μια ξεχωριστή μεσογειακή νότα στο αγαπημένο κοτόπουλο φούρνου με τη διάσημη και πανεύκολη πικάντικη σάλτσα.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
800 γρ. ντομάτες κονκασέ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φετούλες
2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα 
1/4 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα με το χέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, και τα ροδίζουμε, γυρίζοντάς τα μία φορά, για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, πετάμε το περιττό λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο για τη σάλτσα. Σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά και εν συνεχεία προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας, για άλλα 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και νιφάδες τσίλι.
3. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω. Προσθέτουμε το ζωμό, καλύπτουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και να ψηθεί εσωτερικά. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και το σερβίρουμε ζεστό.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;