Κατηγορίες

Καλαμάρια καρμπονάρα

Καλαμάρια καρμπονάρα
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 2 άτομα)

500 γρ. καλαμάρια
6 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομματάκια
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια. Χρησιμοποιούμε μόνο το σώμα τους, το οποίο κόβουμε σε ροδέλες και στη συνέχεια σε λωρίδες σαν μακαρόνια, στο πάχος που  επιθυμηθούμε. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
2. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το τυρί, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε τα κομμάτια μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε το μπέικον στο τηγάνι και αφαιρούμε προσεκτικά το λίπος που έβγαλε, αφήνοντας μόνο μία κουταλιά της σούπας περίπου από αυτό στο τηγάνι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4. Ζεματάμε τις λωρίδες καλαμαριού για 40 με 45 δευτερόλεπτα, μέχρι το καλαμάρι να γίνει αδιαφανές. Τις στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το υγρό τους, και ύστερα τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλες οι λωρίδες με το λίπος του μπέικον. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα αυγού και ανακατεύουμε ζωηρά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε σταδιακά λίγο από το ζεστό νερό που έχουμε κρατήσει, μία κουταλιά κάθε φορά, που θα βοηθήσει να λιώσει το τυρί και να μαγειρευτεί το αυγό. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: iamafoodblog.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;