Κατηγορίες

Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και ρόκα

Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και ρόκα
Μια ιταλική συνταγή για τραγανό και νοστιμότατο κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και σαλάτα, που μπορείτε να κάνετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
3/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σαλάτα ρόκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
4 φλιτζάνια ρόκα

Για τη σάλτσα και το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά, ζεσταμένη
1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα στήθη στη μέση οριζόντια σχηματίζοντας 8 λεπτά κομμάτια.
2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Σε δύο άλλα ρηχά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι και τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά.
3. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια, και εν συνεχεία τα βουτάμε στο αυγό αφήνοντας και πάλι να στάξει η περίσσεια. Τέλος, τα πανάρουμε καλά με το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς. 
4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 2 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Το γυρίζουμε από την άλλη και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να ψηθεί μέσα.
5. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τη ρόκα. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, ανακατεύουμε καλά τη ρόκα με το μείγμα του πρώτου μπολ.
6. Τοποθετούμε από 2 κομμάτια κοτόπουλο στη μέση κάθε πιάτου. Προσθέτουμε γύρω από το κοτόπουλο τη σάλτσα ντομάτας και πάνω από αυτό τη σαλάτα ρόκας. Γαρνίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Πηγή: bettycrocker.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;