Κατηγορίες

Κοτόπουλο Cacciatore

Κοτόπουλο Cacciatore
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 


Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο (1½ με 2 κιλά), κομμένο σε 10 κομμάτια
800 γρ. ντομάτες, ολόκληρες ή ψιλοκομμένες 
700 γρ. μανιτάρια στρογγυλά 
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι 
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές (3/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι). 
2. Σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα (που μπαίνει και στο φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά, για 10-15 λεπτά. 
3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο. 
4. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και στις δύο πλευρές, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα. Αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί, 6 με 8 λεπτά.
5.  Προσθέτουμε τις ντομάτες (τις σπάμε αν τις χρησιμοποιούμε ολόκληρες), 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα,  βάζουμε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;