Κατηγορίες

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης (piccata)

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης (piccata)
Μια κλασική ιταλική συνταγή για κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα από λεμόνι και κάπαρη. Ελαφρύ και πολύ γευστικό!

Υλικά
(για 6 άτομα)

6 λεπτές φέτες στήθος κοτόπουλο
2 μεγάλα λεμόνια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο  
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κουσκούς ή μαλλιά αγγέλου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 
1. Κόβουμε μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες. Στύβουμε το υπόλοιπο μισό και το δεύτερο λεμόνι ολόκληρο για να πάρουμε περίπου 1/4 φλιτζ. χυμό.
2. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τις φέτες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.  
3. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις μισές φέτες κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές στο φούρνο ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Διατηρούμε το κοτόπουλο ζεστό στο φούρνο, στους 90 βαθμούς. 
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι με τα υπολείμματα του κοτόπουλου που έχουν μείνει στο τηγάνι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ζωμό και τις φετούλες λεμονιού και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι το λεμόνι να μαλακώσει καλά. 
5. Ρίχνουμε την κάπαρη και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα και να μειωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και το σερβίρουμε αμέσως πάνω σε κουσκούς ή μαλλιά αγγέλου. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;