Κατηγορίες

Μοσχαρίσιες κοτολέτες αλά μιλανέζε

Μοσχαρίσιες κοτολέτες αλά μιλανέζε
Η τραγανή και χρυσή κρούστα της μοσχαρίσιας κοτολέτας οφείλει το όνομά της στην la costoletta - μια παχιά μπριζόλα με κόκαλο που χρησιμοποιείται για αυτό το πιάτο. Δοκιμάστε την αυθεντική, μιλανέζικη συνταγή και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

2/3 φλιτζάνι βούτυρο
4 μπριζόλες μοσχαριές, κομμένες τόσο παχιά όσο το κόκαλο
2 μεγάλα αυγά
φρυγανιά χοντρή
αλάτι

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα ρηχό μπολ και προσθέστε αλεσμένο πιπέρι αν θέλετε, αλλά χωρίς αλάτι. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Βυθίστε τις μπριζόλες στο αυγό (διατηρήστε το κόκαλο στεγνό) και αφήστε να στάξει το περίσσιο αυγό. Βυθίστε στη φρυγανιά κι επικαλύψτε πλήρως. Πιέστε καλά τη φρυγανιά για να βεβαιωθείτε ότι έχει κολλήσει και από τις δύο πλευρές.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Τηγανίστε την κάθε μπριζόλα μέχρι να ροδίσει, περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά, μαζί με το κόκαλο. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτοπετσέτες. Ρίξτε μια πρέζα αλάτι για τη γεύση και σερβίρετε.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;