Κατηγορίες

Χέλι στιφάδο με βότανα και μανιτάρια

Χέλι στιφάδο με βότανα και μανιτάρια
Το χέλι είναι μια εξαιρετική λιχουδιά που παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους από το Βορρά έως το Νότο της Ιταλίας. Τα βρασμένα χέλια με μανιτάρια και ντομάτες είναι απίστευτα τρυφερά. Σερβίρετε με φέτες φρυγανισμένου χωριάτικου ψωμιού, για ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

200 γρ χέλι φιλέτο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κομμένο σέλινο
αποξηραμένα μανιτάρια
μικτά αρωματικά βότανα (θυμάρι, δάφνη, φασκόμηλο, μαϊντανό) δεμένα σε μπουκετάκι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ. Πλύνετε το χέλι, στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και κόψτε σε κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. 
2. Σε ζεστό νερό μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια για 15 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίξτε με τα χέρια σας και ψιλοκόψτε.
3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο με βούτυρο και λάδι και προσθέστε το χέλι μέχρι να ροδίσει.
4. Αφαιρέστε τους σπόρους από τις ντομάτες και κόψτε σε κύβους. Προσθέστε στο χέλι τα μανιτάρια, τα αρωματικά βότανα και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και μετά προσθέστε το κρασί. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;