Κατηγορίες

Καλαμαράκια γεμιστά με φάβα και φρέσκα κρεμμυδάκια

Καλαμαράκια γεμιστά με φάβα και φρέσκα κρεμμυδάκια
Η φάβα και τα κρεμμυδάκια, όταν κάνουν την εμφάνισή τους στις συνταγές ένα είναι σίγουρο: οι ηλιόλουστες μέρες είναι κοντά. Γιορτάστε την άφιξη της άνοιξης με αυτό το τρυφερό και γεμιστό καλαμάρι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια
2 κούπες φάβα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο φασκόμηλο
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
σκόρδο
1 κ.σ. Grana Padano τριμμένη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
θυμάρι
μαϊντανός
δάφνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
1. Διαχωρίστε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, αφαιρέστε το λεπτό κόκαλο από το εσωτερικό τους και πετάξτε τα μάτια και το ράμφος που βρίσκονται μέσα στα πλοκάμια. Κόψτε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό και ημιδιαφανές. Προσθέστε τη φάβα, ραντίστε με αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε μια βάση κοπής και ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι. Προσθέστε 1 κ.σ. Grana Padano, 1 κ.σ. φρυγανιά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο μείγμα και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Γεμίστε τα καλαμάρια, γεμίζοντας τα ⅔ του εσωτερικού τους. Κλείστε και στερεώστε το καθένα με οδοντογλυφίδα.
3. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τοποθετήστε τα γεμιστά καλαμάρια, 1 σκελίδα σκόρδο, ¼ φλιτζάνι κρασί, ¼ φλιτζάνι νερό και λίγα κλαδάκια από θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη. Μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
4. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;