Κατηγορίες

Αρωματικό κοτόπουλο με λεμόνι και φασκόμηλο

Αρωματικό κοτόπουλο με λεμόνι και φασκόμηλο
Εάν έχετε βαρεθεί να τρώτε στήθος κοτόπουλο στεγνό και άνοστο, δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή και θα μας θυμηθείτε! Ένα πιάτο όλο άρωμα από φασκόμηλο και λεμόνι που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου (μονά) χωρίς κόκαλο και δέρμα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
25-30 φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
σοταρισμένα (ελαφρά) φύλλα φασκόμηλου και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα φασκόμηλου και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα και τα στήθη κοτόπουλου, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 45 λεπτά να μαριναριστούν.
2.  Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και κρατάμε σε διαφορετικά μπολ τα φύλλα φασκόμηλου και το υγρό της μαρινάδας.
3.  Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και 3 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει και αρχίζει να αφρίζει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Τοποθετούμε στο τηγάνι τα στήθη κοτόπουλου και τα ροδίζουμε καλά από όλες τις μεριές για περίπου 5-7 λεπτά χωρίς να αφήσουμε να καεί το σκόρδο. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και τα φύλλα φασκόμηλου από το μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
4. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνουμε μια μικρή τομή στο κοτόπουλο για να δούμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά. Αν είναι ακόμη λίγο ροζ προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο γυρίζοντας από όλες τις μεριές το κοτόπουλο μέχρι το εσωτερικό του να είναι άσπρο.
5. Μεταφέρουμε τα στήθη σε σανίδα κοπής, κάνουμε στο καθένα μια χαραγή και την γεμίζουμε με τα φύλλα φασκόμηλου από το τηγάνι. Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε ζεστά (σε φούρνο στους 80 βαθμούς).
6.  Βάζουμε  σε ένα τηγάνι τη μαρινάδα που είχαμε φυλάξει στο μπολ και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και ξύνουμε ελαφρά τον πάτο του τηγανιού ώστε να διαλυθούν στη σάλτσα όλοι οι κολλημένοι χυμοί.
7.  Κόβουμε τα στήθη σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και τηγανιτά φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;