Κατηγορίες

Μοσχαράκι ραγού με νιόκι

Μοσχαράκι ραγού με νιόκι
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

 Υλικά
(για 6 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά), κομμένο σε κύβους
500 γρ. φρέσκα νιόκι
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 σέλερι, ψιλοκομμένα
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
250 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
2-3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τους κύβους του κρέατος με το αλεύρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το αλευρωμένο κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κρέας σε ένα πιάτο.
2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο για 10 λεπτά περίπου προσέχοντας να μην καούν.
3.  Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το μισό δενδρολίβανο. Ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε  και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα νιόκι για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια. Τα σουρώνουμε.
5. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το κρέας σε ένα ταψί, απλώνουμε πάνω από το κρέας τα νιόκι, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο δενδρολίβανο και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να ροδίσει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;