Κατηγορίες

Μοσχαρίσια ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα

Μοσχαρίσια ταλιάτα με ρόκα και παρμεζάνα
Η ταλιάτα είναι κόντρα σπαλοµπριζόλα χωρίς κόκαλο, που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες και μπορεί να μας προσφέρει ένα πεντανόστιμο γεύμα. Ένα gourmet πιάτο για να μοιραστείτε με τους φίλους σας μαζί με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ρόκα, κομμένη με το χέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες 
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Αλείφουμε με το μείγμα την μπριζόλα.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ώσπου να κάψει. Ψήνουμε την μπριζόλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα την προτίμηση μας.
3. Βγάζουμε την μπριζόλα σε ξύλο κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος.
4. Απλώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μπριζόλας, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;